Sluit venster x

Op dit moment gaan valse “betalingsherinneringen namens Waternet” rond. Deze herinneringen zijn bijna niet van het echt te onderscheiden.
Wij vragen u deze herinneringen te negeren. Bij vragen kunt u contact opnemen met de Klantenservice op telefoonnummer 0344 – 704 704, op werkdagen van 8.30 – 12.30 uur.

Veelgestelde vragen over een belastingaanslag met datum 31 maart 2021

Waar betaal ik voor?

  • Woont u in de gemeente IJsselstein, Montfoort of Wijk bij Duurstede? Dan krijgt u via BSR uw gemeentelijke belastingen.  
    Bent u eigenaar van een pand in deze gemeenten? Dan gelden voor u ook de eigenarenbelastingen.
  • Woont u in de gemeente Culemborg, Maasdriel, Tiel, West Betuwe of West Maas en Waal? Dan betaalt u gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting. Bent u eigenaar van een gebouw in één van deze gemeenten? Dan gelden voor u ook de eigenarenbelastingen. In deze gemeenten gelden ook de belastingen van Avri.
  • Woont u niet in één van de bovenstaande gemeenten? Dan betaalt u alleen waterschapsbelasting. Dit geldt voor bewoners en voor eigenaren.
  • Woont u in een gemeente waar Avri uw restafval ophaalt Buren, Neder-Betuwe of Zaltbommel? Dan gelden ook voor u deze belastingen.

Waarom betaal ik voor 3 vervuilingsheden (VVE)?
Wij kijken in de basisregistratie personen hoeveel personen staan ingeschreven op uw adres. Dit doen wij voordat wij u een belastingaanslagbiljet sturen. Staan er 2 of meer personen ingeschreven? Dan betaalt u 3 vervuilingseenheden. 1 Vervuilingseenheid geldt als u alleen staat ingeschreven.


Ik wil graag in delen betalen. Hoe regel ik een automatische incasso?
Dit vraagt u aan via MijnBSR. Het is belangrijk dat u inlogt met de DigiD van de persoon op wiens naam de belastingaanslag is verstuurd. Is uw belastingaanslag niet langer dan 7 maanden geleden verstuurd? Dan is betalen via automatische incasso mogelijk


Hoe vraag ik kwijtschelding aan?
Dit regelt u via MijnBSR. Heeft u het formulier verstuurd? Dan sturen wij u een brief. Daarin staat dat wij uw aanvraag hebben ontvangen.


Ik ga ergens anders wonen. Moet ik dit aan BSR doorgeven?
Nee, dat hoeft niet. Als u verhuist dan geeft u dat door aan uw gemeente. BSR krijgt daarvan bericht. Heeft u een belastingaanslag over uw oude adres ontvangen? Dan ontvangt u binnen 6 weken een brief.  


Waarom heb ik nog geen belastingaanslag gekregen?
Via MijnBSR, onder het kopje documenten, ziet u welke belastingaanslagen wij verstuurden. Dit doen wij per post of digitaal. Heeft u gekozen voor een digitale belastingaanslag? Dan vindt u deze in uw berichtenbox bij MijnOverheid. BSR stuurt het hele jaar belastingaanslagen.


Zijn belastingtarieven dit jaar gewijzigd?
U ziet de tarieven van dit jaar en voorgaande jaren op de website www.bsr.nl


Wilt u meer weten over belastingsoorten?
Klik op de link belastingsoorten


Mijn bedrijf gaat verhuizen. Ik kreeg een belastingaanslag voor een heel jaar. Wat moet ik doen? 
Verhuist uw bedrijf of stopt u met bedrijfsvoering? Geef de wijziging door aan de Kamer van Koophandel. Stuur ons een kopie van deze wijziging. Dit doet u via het contactformulier. U vindt dit formulier op de homepagina van onze website www.bsr.nl.  Kies de optie “andere vraag”.


Waar kan ik zien wanneer ik restafval heb aangeboden?
Dit ziet u via MijnBSR. Op de pagina met uw persoonlijke gegevens ziet u onderaan de link “restafvalteller”.
 

Heeft u een andere vraag?
Bel ons gerust via telefoonnummer (0344) 704 704. U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur. Wij helpen u graag.

Pagina opties