Sluit venster x

Krijgt u een foutmelding wanneer u een betaling aan BSR wilt overmaken op NL90 DEUT 0319 8669 39?
Schrijf dan BSR volledig uit bij de naam ontvanger als Belastingsamenwerking Rivierenland. Deze foutmelding komt door een strengere naam/nummer controle die de banken uitvoeren.

Veelgestelde vragen over de WOZ-waarde

Waar vind ik de WOZ-waarde van mijn woning?
U vindt de WOZ-waarde op onze website door in te loggen op MijnBSR. Hier ziet u onder het tabblad Mijn Aanslagen de WOZ-waarde door te klikken op Details. De WOZ-waarden van woningen zijn ook openbaar beschikbaar via www.wozwaardeloket.nl/


Waar vind ik taxatieverslagen?
U vindt de taxatieverslagen vanaf in MijnBSR onder het tabblad Mijn Documenten. Dit geldt voor panden in de gemeenten waarvoor BSR de WOZ-waarden vaststelt. Dit zijn de gemeenten: Culemborg, IJsselstein, Maasdriel, Montfoort, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Wijk bij Duurstede.


Hoe wordt een WOZ-waarde bepaald?
Wij bepalen elk jaar opnieuw de WOZ-waarde van uw woning. De WOZ-waarde is de getaxeerde waarde van de woning op 1 januari van het voorgaande jaar. Dit is de 'peildatum'. Wij kijken naar kenmerken van uw woning zoals het type woning, bouwjaar, oppervlakte, ligging en de staat van onderhoud. In de berekening kijken wij ook naar de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. De WOZ-waarde is waarschijnlijk hoger dan vorig jaar. Dit komt o.a. omdat de verkoopprijzen zijn gestegen.


Oneens met de WOZ-waarde?
Wij horen graag van u voordat u bezwaar indient. Waarom denkt u dat de WOZ-waarde niet klopt? Want niemand kent uw woning beter dan u!  Eén van onze taxateurs bespreekt dit graag met u. Bel ons om een afspraak te maken voor een gesprek. Een telefoontje kan veel oplossen.


Hoe maak ik bezwaar tegen de WOZ-waarde?
Maak binnen 6 weken na de dagtekening van uw belastingaanslag bezwaar. Dit doet u via MijnBSR. U geeft aan waarom de WOZ-waarde volgens u niet juist is. Liever per post? Stuur dan uw bezwaar naar BSR Postbus 18 4000 AA in Tiel.

Pagina opties