Sluit venster x

Krijgt u een foutmelding wanneer u een betaling aan BSR wilt overmaken op NL90 DEUT 0319 8669 39?
Schrijf dan BSR volledig uit bij de naam ontvanger als Belastingsamenwerking Rivierenland. Deze foutmelding komt door een strengere naam/nummer controle die de banken uitvoeren.

Veelgestelde vragen over een belastingaanslag met datum 31 januari 2020

Waar betaal ik voor?

 • Woont u in de gemeente IJsselstein, Montfoort of Wijk bij Duurstede? Dan krijgt u via BSR uw gemeentelijke belastingen.  
 • Woont u in de gemeente Tiel, West Betuwe, Culemborg, West Maas en Waal of Maasdriel, dan betaalt u gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting.
 • Woont u niet in één van de bovenstaande gemeenten? Dan betaalt u alleen waterschapsbelasting voor Waterschap Rivierenland (WSRL).
 • Woont u in een gemeente waar Avri uw restafval ophaalt? Dan gelden voor u ook deze belastingen.

 • Waarom betaal ik voor 3 vervuilingsheden (VVE)?
  Wij kijken in de basisregistratie personen hoeveel personen staan ingeschreven op uw adres. Dit doen wij voordat wij u een belastingaanslagbiljet sturen. Staan er 2 of meer personen ingeschreven? Dan betaalt u 3 vervuilingseenheden.

  1 Vervuilingseenheid geldt als u enige staat ingeschreven.


  Ik wil graag in delen betalen. Hoe regel ik een automatische incasso?
  Dit vraagt u aan via  MijnBSR.


  Hoe vraag ik kwijtschelding aan?
  Dit regelt u via MijnBSR. Heeft u het formulier verstuurd? Dan sturen wij u per post een ontvangstbevestiging.


  Ik ga ergens anders wonen. Moet ik dit aan BSR doorgeven?
  Nee, dat hoeft niet. Als u verhuist dan geeft u dat door aan uw gemeente. Wij krijgen daarvan bericht. Heeft u een belastingaanslag over uw oude adres? Dan ontvangt u binnen 6 weken een eindafrekening. 


  Waarom heb ik nog geen belastingaanslag gekregen?
  Via MijnBSR ziet u welke belastingaanslagen aan u zijn verstuurd. Een belastingaanslag versturen wij per post of digitaal. Heeft u gekozen voor een digitale belastingaanslag? Dan vindt u deze in uw berichtenbox bij MijnOverheid. BSR stuurt het hele jaar belastingaanslagen.


  Waarom staat de belastingaanslag niet op mijn naam?
  Er zijn regels om te bepalen op welke naam een belastingaanslag moet staan. Een belastingaanslag staat op naam van de persoon die het langst staat ingeschreven. Zijn personen tegelijk ingeschreven? Dan staat de belastingaanslag op naam van de oudste in leeftijd.


  Waarom zie ik geen WOZ-waarde op mijn belastingaanslag?
  Eind januari sturen wij geen belastingaanslagen over het jaar 2020 voor huiseigenaren.


  Zijn belastingtarieven dit jaar gewijzigd?
  Klikt u hier voor een overzicht van de tarieven 2020 


  Mijn bedrijf gaat verhuizen. Ik kreeg een belastingaanslag voor een heel jaar. Wat moet ik doen?  
  Verhuist uw bedrijf of stopt u met bedrijfsvoering? Geef de wijziging door aan de Kamer van Koophandel. Stuur ons een kopie van deze wijziging. Dit doet u via het contactformulier. U vindt dit formulier op de homepagina van onze website www.bsr.nl


  Waarom staat er 2 keer voor een heel jaar “afrekening afvalstoffenheffing 2019?
  In 2019 wijzigde vanaf 1 juli de manier van aanbieden van restafval. Daarom ziet u nu twee regels op uw belastingaanslag. Vanaf 01-07-2019 maakte u gebruik van de verzamelcontainer. Het tarief voor het aanbieden van restafval in een verzamelcontainer is € 1,- per keer. In de periode 01-01-2019 tot en met 30-06-2019 had u een grijze restafvalcontainer. Hiervoor geldt het hogere tarief. Wilt u weten wanneer u afval heeft aangeboden? Ga dan naar MijnBSR.


  Voor welke belastingen van Avri mogen wij u kwijtschelding geven?
  Zie hiervoor onderstaand overzicht. Kik voor meer uitleg over kwijtschelding Avri op: veelgestelde vragen over kwijtschelding Avri


Pagina opties