Sluit venster x

Heeft u uw belastingaanslag over het jaar 2020 nog niet ontvangen? Of kreeg u uw belastingaanslag later dan u bent gewend? BSR stuurt het hele jaar belastingaanslagen. Vooraf controleren wij of onze bestanden kloppen. Wij kijken of belastingen compleet zijn. Ook controleren wij de tarieven van belastingen. Zien wij dat er iets ontbreekt of niet klopt? Dan wachten wij met het versturen van uw belastingaanslag. U krijgt dan uw belastingaanslag later in het jaar. 
__________________________________________________________________________________________________________________________


Welke brieven versturen wij in de maand juni?Klik hier voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over een belastingaanslag met datum 30 april 2020

Waar betaal ik voor?

 • Woont u in de gemeente IJsselstein, Montfoort of Wijk bij Duurstede
  Dan krijgt u via BSR uw gemeentelijke belastingen.  Bent u eigenaar van een gebouw of grond? Dan gelden voor u ook eigenarenbelastingen. 
 • Woont u in de gemeente Tiel, West Betuwe, Culemborg, West Maas en Waal of Maasdriel
  Dan betaalt u gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting. Bent u eigenaar van een gebouw of grond in deze gemeenten? Dan gelden voor u ook eigenarenbelastingen. 
 • Woont u niet in één van de bovenstaande gemeenten? Dan betaalt u waterschapsbelasting voor Waterschap Rivierenland. Waterschapsbelasting betaalt u als bewoner (gebruiker). Bent u op 1 januari ook eigenaar van een gebouw of grond? Dan betaalt u ook eigenarenbelasting.
 • ​Woont u in een gemeente waar Avri uw restafval ophaalt? 
  Dan betaalt u een basistarief en voor de kosten van het ophalen van restafval. 

Wie betaalt eigenarenbelastingen?
Was u op 1 januari 2020 eigenaar van een gebouw of grond? Dan betaalt u eigenarenbelastingen voor het hele jaar. 
Verkocht u uw eigendom dit jaar, of gaat u dit jaar verkopen? Dan verrekent de notaris eigenarenbelastingen tussen u en de koper. Dit gebeurt tijdens de overdracht. U vindt dit op de eindafrekening van de notaris.

Ik heb bij de gemeente een bezwaar tegen de WOZ-waarde ingediend. Wat betekent dit voor mijn belastingaanslag van BSR?
De gemeente geeft een verlaging van de WOZ-waarde door aan BSR: 

 • Is deze verlaging verwerkt? Dan krijgt u bericht. U hoeft niets te doen. 
 • Betaalt u uw belastingaanslag automatisch? Dan verlagen wij het bedrag wat u per maand betaalt. 
 • ​Heeft u de belastingaanslag al betaald? Dan krijgt u het teveel betaalde bedrag terug. 

Waarom staan belastingen op mijn naam en op naam van mijn partner?
Dit komt omdat er verschillende belastingen zijn. Voor deze belastingen gelden niet dezelfde regels: 

 •  Staat u als eerste eigenaar in het kadaster? Dan geldt dat u eigenarenbelasting betaalt. 
 • ​Staat u als oudste bewoner ingeschreven in de Basisregistratie Personen? Dan betaalt u gebruikersbelastingen. Daarom is het mogelijk dat BSR belastingaanslagbiljetten naar verschillende personen verstuurd. 

Waarom betaal ik voor 3 vervuilingsheden?
Wij kijken in de basisregistratie personen hoeveel personen staan ingeschreven op uw adres. Dit doen wij voordat wij u een belastingaanslagbiljet sturen. Staan er 2 of meer personen ingeschreven? Dan betaalt u 3 vervuilingseenheden (VE). 1 Vervuilingseenheid geldt wanneer u als enige staat ingeschreven.

Ik wil graag in delen betalen. Hoe regel ik een automatische incasso?
Dit vraagt u aan via  MijnBSR.


Ik ga ergens anders wonen. Moet ik dit aan BSR doorgeven?
Nee, dat hoeft niet. Als u verhuist dan geeft u dat door aan uw gemeente. BSR krijgt daarvan bericht. Heeft u een belastingaanslag over uw oude adres? Dan ontvangt u binnen 6 weken een eindafrekening. 


Waarom heb ik nog geen belastingaanslag gekregen?
BSR stuurt het hele jaar belastingaanslagen. Via MijnBSR ziet u welke belastingaanslagen aan u zijn verstuurd. Heeft u gekozen voor een digitale belastingaanslag? Dan vindt u deze in uw berichten box bij MijnOverheid. 


Zijn belastingtarieven dit jaar gewijzigd?
Hier ziet u een compleet overzicht van de tarieven. 


Mijn bedrijf gaat verhuizen. Ik kreeg een belastingaanslag voor een heel jaar. Wat moet ik doen?  
Verhuist uw bedrijf of stopt u met bedrijfsvoering? Geef de wijziging door aan de Kamer van Koophandel. Stuur ons een kopie van deze wijziging. Dit doet u via het contactformulier. U vindt dit formulier op de homepagina van onze website www.bsr.nl. Kies voor de optie “andere vraag”.


Waarom staat er 2 keer voor een heel jaar “afrekening afvalstoffenheffing 2019?
In 2019 wijzigde vanaf 01-07 de manier van aanbieden van restafval. Daarom ziet u nu meerdere regels op uw belastingaanslag. Vanaf 01-07-2019 maakte u gebruik van de verzamelcontainer. Het tarief voor het aanbieden van restafval in een verzamelcontainer is € 1 per keer. In de periode 01-01-2019 tot en met 30-06-2019 had u een grijze restafvalcontainer. Hiervoor geldt het hogere tarief. Wilt u weten wanneer u afval heeft aangeboden? Ga dan naar MijnBSR.

Pagina opties