Over BSR


Wie zijn wij?

Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) is een samenwerkingsverband op het gebied van lokale belastingen.

Wat doen wij?

BSR zorgt voor het heffen en invorderen van gemeentelijke- en waterschapsbelastingen.

Dit betekent dat wij ervoor zorgen dat iedereen die belasting moet betalen (belastingplichtigen) een aanslagbiljet krijgt. De belastingplichtigen moeten de belasting betalen. Voor meer informatie over de soorten belasting die worden verzorgd, zie de pagina Belastingsoorten.

Hiernaast voert BSR ook de wet WOZ uit. Dit is de Waardering Onroerende Zaken. Voor de gemeentelijke deelnemers bepalen wij de waarde van woningen en niet-woningen.

Voor meer informatie over de WOZ, zie de pagina WOZ.

Ook voert BSR de wet BAG uit, dit staat voor Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Wij houden de registratie bij voor twee deelnemende gemeentes.

Wie zijn de deelnemers van BSR?

De deelnemers van BSR zijn Avri, Waterschap Rivierenland en de gemeenten Culemborg, IJsselstein, Maasdriel, Montfoort, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Wijk bij Duurstede.

Waarom doen wij dit?

Voor inwoners, bedrijven en instanties heeft de belastingsamenwerking als voordeel dat zij met één organisatie te maken hebben.

Ons streven is om zoveel mogelijk belastingsoorten op één aanslag te zetten, zodat u weet hoeveel belasting u per jaar moet betalen.

BSR haalt geld op voor al haar deelnemers. Dit geld kunnen de deelnemers inzetten voor een veilige, schone en mooie leefomgeving. Zo kunnen de gemeentes zorgen voor een fijne woonomgeving, zorgt het waterschap voor droge voeten en voldoende schoon water en wordt uw afval opgehaald en verwerkt door Avri.

Onze missie, visie en strategische richting